Snert

 

Ingrediënten

Een pan snert
  •  1 gelderse rookworst
  •  150 gram gerookt spek aan zwoerd
  •  3 uien
  •  2 preien
  •  650 gram spliterwten
  •  5 runderbouillonblokjes

 

Bereiding

 

De erwten met 2,5 liter bouillon opzetten en aan de kook brengen. Spek toevoegen en anderhalf uur zacht laten koken en geregeld doorroeren. De uien en prei snijden en samen met de rookworst toevoegen. Dit nog een half uur laten koken en dan het spek eruit vissen, het vlees ervan klein snijden en weer in  de snert doen.

 

Als variatie kun je naast de prei en uien ook knolselderij en/of winterwortel toevoegen. Een paar blaadjes lavas (maggiplant) of  een bosje selderij erin is ook lekker. Eet ze!

 

JN. Maarssen

 

 

Volkstuinvereniging Ons domein Hoogeveen, Volkstuin Hoogeveen, Volkstuinvereniging Hoogeveen, moestuin Hoogeveen, tuinieren Hoogeveen, tuintje huren Hoogeveen, tuin huren Hoogeveen, groenten vebouwen, fruit telen, Volkstuinencomplex Hoogeveen, locatie de weide, locatie krakeel, complex de weide, complex krakeel